Chinese bruiloft bij Kasteel de Haar

24/03/2018

Kasteel de Haar, Utrecht, augustus 2017

Wat is een Chinese bruiloft mooi! De pracht en praal, gezelligheid en feestelijke stemming vliegen je letterlijk om de oren.

Het was een zonovergoten dag in augustus in 2017. De dag waarop de mooie Miyabi en haar geliefde Tie elkaar het jawoord gaven in de rozentuin van Kasteel de Haar te Utrecht. Dit knappe stel heeft elkaar ontmoet terwijl hij op vakantie was en zij op studiereis. Er was familie van ver overgevlogen en dus werd de ceremonie in zowel het Nederlands als in het Chinees gehouden.

De bruid vroeg me vooraf of ik wel eens een Chinese bruiloft had gefotografeerd – want ik moest me voorbereiden op een hoop enthousiaste vriendinnen die waarschijnlijk erg graag op de foto wilden! Voor een fotograaf is het natuurlijk een feestje als mensen graag gefotografeerd worden, zeker wanneer zij er zo mooi uitzien als op deze bruiloft.

Toen ik aankwam was het al één en al gezelligheid in het koetshuis van Kasteel de Haar, waar het bruidspaar zich aan het klaarmaken was. De bruiloft begon volgens Chinese traditie met een sfeervolle theeceremonie. Met het aannemen van de thee wordt symbolisch de bruid ‘geïntroduceerd’ aan de familie van de bruidegom. Je kunt je voorstellen dat het, vooral voor een buitenstaander, heel bijzonder is om hierbij te zijn.

De bruid vertelde me dat bij een Chinese bruiloft de bruid meerdere jurken heeft. Miyabi had er twee, en wat voor! Een prachtige witte jurk met kraaltjes over de schouders voor de ceremonie en een zilveren glitterjurk voor de fotoshoot en de receptie. Allebei pasten ze perfect bij haar bedazzling blauwe Jimmy Choo’s! Die ook weer perfect matchten bij Tie zijn blauwe pak en de jurken van de bruidsmeisjes.

Dat de keuze voor Kasteel de Haar als trouwlocatie een logische was, werd al snel duidelijk. Wat een koninklijke allure heeft deze locatie! Dé plek voor prinsen en prinsessen, of in ieder geval de plek om je voor een dag zo te voelen. Door het heerlijke weer kwamen de mooie kleuren in de rozentuin nog beter tot hun recht.

Klik hier om de fotogalerij te bekijken.

                    

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Dit artikel delen
Reacties
OPENEN/SLUITEN
REAGEER